In Livet

Ett drömköp!

Ett av mina många favoritställen i Jämtland är ett härligt ställe som heter Vita Renen och ligger logiskt nog på vid Renfjället. För att komma dit kan man antingen skida över Åresjön eller skida från Edsåsdalen. Jag har många riktigt härliga minnen därifrån och servicen har alltid varit suverän. Därför var det med visst vemod som jag igår läste att Vita Renen är till salu eftersom dagens ägare väljer att göra något annat. Med tanke på att de skött Vita Renen på ett fantastiskt sätt tycker jag att det är tråkigt att dom säljer och samtidigt kan jag inte ha åsikter om deras val. För det valet är just deras val.

Däremot kan jag vara lite smått fundersam på vad som kommer att hända med Vita Renen efter den här säsongen. Jag hoppas verkligen att stället köps av någon som väljer att fortsätta med det genuina som karaktäriserar fjällstationen. Kalla mig bakåtsträvare men det skulle vara så otroligt trist om Vita Renen köps av någon lyxlirare som bygger om stället till ett toppmodernt boende och det gamla, enkla försvinner. Förhoppningsvis blir det inte så och fram till försäljning drivs det vidare av samma ägare med samma härliga service. Givetvis tänker jag ta mig upp mot Renfjället och besöka Vita Renen den här vintersäsongen. Passa på att göra det ni också, fjällstationen är väl värt ett besök.

Bilderna nedan är från tidigare utflykter till Vita Renen men tyvärr gör bilderna inte verkligheten rättvisa. IMG_1542

IMG_1538

20140216_121550

20140216_133421

Och ja, tanke att skicka in en intresseanmälan för att köpa fjällstationen har givetvis slagit mig. En helt galen tanke men en väldigt häftig och inspirerande tanke. En tanke som skulle passa väl in med att bo på en fjälltopp. Ska bara vinna på Triss först!

Share Tweet Pin It +1

You may also like

På snöskor till Vita Renen, Edsåsdalen

Posted on januari 6, 2017

Att bo på en fjälltopp.

Posted on januari 13, 2016

Previous PostFrån bergen i Monterosa till Åre.
Next PostEgoboost och intressekonflikt.

No Comments

 1. Katta - Bucketlife
  2 år ago

  Haha, tanken slog mig också. Vi kanske ska slå oss ihop! Vad ska de ha för stället? Jag hoppas jag hinner dit en gång till innan det är sålt.

  Reply
  1. Katrin
   2 år ago

   Bra förslag att slå oss ihop, det vore spännande! Ingen aning om vad det kostar, man får skicka intresseanmälan. Hoppas du hinner dit en gång till 🙂

   Reply

Leave a Reply